34
ΕΥ ΖΗΝ

Ξεχάστε τα θρυλικά πιόνια στη Monopoly – Η δαχτυλήθρα και η μπότα θα αντικατασταθούν από έναν τυρανόσαυρο και έναν πιγκουίνο

Η μπότα, το καροτσάκι και η δαχτυλήθρα παίρνουν σύνταξη στην τελευταία έκδοση του διάσημου επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly, προκαλώντας θλίψη στους απανταχού λάτρες τους. Τη θέση τους παίρνουν ένας τυρανόσαυρος, ένας πιγκουίνος και ένα λαστιχένιο παπάκι.

Ξεχάστε τα θρυλικά πιόνια στη Monopoly – Η δαχτυλήθρα και η μπότα θα αντικατασταθούν από έναν τυρανόσαυρο και έναν πιγκουίνο

Πάνω από 4,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι από 146 χώρες ψήφισαν για το ποια θα ήθελαν να είναι τα νέα πιόνια στις μελλοντικές εκδόσεις του παιχνιδιού, που βασίζεται στους πραγματικούς δρόμους του Atlantic City. H Hasbro ανακοίνωσε τους νικητές την Παρασκευή το πρωί.

Ο Τζόναθαν Μπέρκοβιτς, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος μαρκετινγκ της Hasbro μεγάλωσε παίζοντας το παιχνίδι με την οικογένειά του. «Αν και είμαι λυπημένος που φεύγουν η δαχτυλήθρα, η μπότα και το καροτσάκι, θα είναι διασκεδαστικό να υπάρχουν νέα πιόνια» δήλωσε. «Προσωπικά, πάντα διάλεγα την μπότα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με τον τυρανόσαυρο».

Υπήρχαν 64 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ένα emoji με κλείσιμο του ματιού, ένα hashtag, ένα ογκώδες κινητό τηλέφωνο της δεκαετίας του ’80 και ένα ζευγάρι λαγουδένιες παντόφλες.

Τα υφιστάμενα πιόνια τεριέ, θωρηκτό, αγωνιστικό αυτοκίνητο, ημίψηλο καπέλο και η γάτα θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Η επόμενη έκδοση του παιχνιδιού θα αρχίσει να πωλείται με τα νέα πιόνια το φθινόπωρο.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι «γεννήθηκε» στις 19 Μαρτίου 1935, όταν οι Parker Brothers απέκτησαν τα δικαιώματα σε αυτό. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ανταγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι.

Τα αρχικά 10 πιόνια περιελάμβαναν ένα σίδερο, ένα πορτοφόλι, ένα φανάρι, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τη δαχτυλήθρα, ένα παπούτσι, ένα καπέλο, ένα θωρηκτό, ένα κανόνι και ένα κουνιστό αλογάκι.

Associated Press/ethnos.gr