DAM_DIAS (19)
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τιμήθηκαν οι τρεις «φύλακες-άγγελοι» της ΔΙ.ΑΣ. για τη διάσωση 13χρονης (εικόνες)

Την άμεση και αποτελεσματική διασωστική τους ενέργεια σε περιστατικό πτώσης 13χρονης από αερογέφυρα του περιφερειακού Βόλου, αναγνώρισε στα πρόσωπα τριών Αρχιφυλάκων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η Ελληνική Αστυνομία τιμώντας τους σήμερα σε ειδική εκδήλωση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

DAM_DIAS (12)

Πρόκειται για τους Αρχιφύλακες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Μάρκο Μάκαρη, Αποστ. Κουσιαλάκη και Αχιλ. Καραμπουτάκη (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 στη διάρκεια περιπολίας στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, εντόπισαν σε αερογέφυρα 13χρονη η οποία απειλούσε να πέσει στο οδόστρωμα, ανάμεσα σε διερχόμενα οχήματα από ύψος περίπου δέκα μέτρων.

Οι αστυνομικοί ασφάλισαν την περίμετρο και στη συνέχεια προσπάθησαν να μεταπείσουν την 13χρονη. Παράλληλα σκέφτονταν το επόμενο σενάριο της πτώσης και συναποφάσισαν να σχηματίσουν με τα χέρια τους ένα πλέγμα το οποίο θα ανέκοπτε την πτώση της ανήλικης.

Πράγματι η 13χρονη πήδηξε στο κενό και οι τρεις αρχιφύλακες αμέσως έγιναν ένα δίχτυ ασφαλείας πάνω στο οποίο κατέληξε η μικρή, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

????????????????????????????????????

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικής Διευθυντής κ. Βασ. Καραϊσκος ο οποίος επενδύει συστηματικά στον ανθρώπινο παράγοντα και στο στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών ευθύνης του, συνεχάρη τους τρεις Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. για την αυτοθυσία τους, επισημαίνοντας πως εκείνη την Κυριακή σε μια ακόμη περίπτωση, διασώθηκε από αστυνομικούς ένα ακόμη άτομο στον Βόλο.

DAM_DIAS (4)Οι γονείς της 13χρονης, συγκινημένοι, ευχαρίστησαν τους 3 αστυνομικούς χάριν των οποίων ζει η κόρη τους κι έκαναν μια δωρεά στην ομάδα ΔΙΑΣ. Στους γονείς και την 13χρονη δόθηκαν αναμνηστικά της εκδήλωσης μια εικόνα του Προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου κι ένα βιβλίο της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά ενώ με πρόταση της καθηγήτριας κ Βουτσά χειροκροτήθηκαν και οι γονείς των αστυνομικών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερες οι στιγμές όταν η 13χρονη αγκάλιασε έναν έναν τους διασώστες της με τον πατέρα της συγκινημένο να τους ευχαριστεί για την σωτήρια παρέμβασή τους και την αποτροπή του θανάσιμου τραυματισμού της 143χρονης.

DAM_DIAS (16)

DAM_DIAS (18)

 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

DAM_DIAS (22)Αχιλλέας Καραμπουτάκης
«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και δράσαμε αυθόρμητα, με την ψυχή μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα. Ευτυχώς η κοπέλα ήταν ελαφριά και καταφέραμε να την κρατήσουμε» ανέφερε ο αρχιφύλακας Αχιλλέας Καραμπουτάκης και δήλωσε ότι αισθάνεται πρωτόγνωρα για τη βράβευσή του και πολύ περήφανος.

DAM_DIAS (23)Μάρκος Μάκαρης
«Βρεθήκαμε τυχαία στο σημείο εκείνη την ημέρα, όπως βρισκόμαστε καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Βόλου. Αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε με τις μηχανές να είμαστε έγκαιρα, γρήγορα και αποτελεσματικά κοντά σε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Είμαι περήφανος».

Σε ερώτηση του MYVOLOS.NET πως επέλεξαν την λύση του πλέγματος, ανέφερε: «Είμαστε μια ομάδα. Δουλεύουμε πολλούς μήνες μαζί, κάθε μέρα και έχουμε μάθει ο ένας να «διαβάζει» τα μάτια του άλλου. Με απόλυτη ψυχραιμία και φοβερή ταχύτητα επινοήσαμε να κάνουμε ένα πλέγμα με τα χέρια μας και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».

DSC_1118Απ. Κουσιαλάκης
«Πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπαιδεύσεις, λειτουργήσαμε ακαριαία και το μόνο που σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε το κορίτσι. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και σώθηκε», ανέφερε ο αρχιφύλακας Απόστολος Κουσιαλάκης.

Τα συγχαρητήριά του έδωσε στους βραβευθέντες, μαζί με εικόνες, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναγνωρίζοντας το έργο της Διεύθυνσης ενώ υπερήφανος για τους συνεργάτες του και το έργο που επιτελούν δήλωσε και ο Διευθυντής Αστυνομίας κ. Καραϊσκος.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

DAM_DIAS (2)

DAM_DIAS (6) DAM_DIAS (7) DAM_DIAS (8) DAM_DIAS (9) DAM_DIAS (10) DAM_DIAS (11) DAM_DIAS (14) DAM_DIAS (17) DAM_DIAS (20) DAM_DIAS (21) DAM_DIAS (25)

Ετικέτες