deh
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Ποιος τρομοκρατεί τον λαό;

Με τη θεωρία της καμένης γης, αντιμέτωποι με την πλήρη «καταστροφή της κοινωνίας και του πολιτισμού», η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός της σφαλιάρας Κωστής Χατζηδάκης, στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, απειλούν τον εργαζόμενο πληθυσμό, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με διακοπή της ρευματοδότησης, τουλάχιστον 850.000 οικιακούς καταναλωτές που εξαιτίας της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού και της παγκόσμιας κρίσης βούλιαξαν στα χρέη προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, νερό).
Οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με το ξεπούλημα ενεργειακών μονάδων (συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών), και δικτύων φέρνουν στο χείλος της καταστροφής, επιστροφή στην εποχή της λίθου και του λύχνου, την πλειοψηφία του πληθυσμού.
Με επικοινωνιακά παιχνίδια, μια βίλα στην Εκάλη που ο ιδιοκτήτης της είχε ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και χρωστά 24.000€, η κυβέρνηση της δεξιάς ξεχνά πεισματικά ότι οι πολιτικές των μνημονίων φέσωσαν τη ΔΕΗ με τουλάχιστον 2,5 δις€, ανάμεσά τους και φίλοι της ΝΔ, οι ιδιοκτήτες της ENERGA & HELLAS POWER με ζημιά στη ΔΕΗ 236 εκ.€, οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος υπέρ των ιδιωτών (ΝΟΜΕ) με ζημιά 500 εκ.€. Η ΝΔ αγνοεί ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει στη ΔΕΗ περίπου 200εκ.€.

Αν κοιτάξει κανείς τις επενδύσεις της ΔΕΗ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) θα διαπιστώσει ότι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων μετέτρεψαν την ΔΕΗ σε …μπακάλικο, ενώ οι ιδιώτες λάμβαναν και λαμβάνουν άδειες παραγωγής χιλιάδων  μεγαβάτ.

Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα έχουν το θράσος να λένε ότι θα διασώσουν τη ΔΕΗ. Με τον ανάλογο τρόπο που διέσωσαν τις τράπεζες; Πληρώνοντας το μάρμαρο το μόνιμα υποζύγια;

Η ανάγκη μιας πλατιάς καμπάνιας για τα συμφέροντα του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού είναι αναγκαία όσο ποτέ, όπως και πριν από 8 χρόνια που αντιταχτήκαμε στο ειδικό τέλος που ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην πραγματικότητα ένας άμεσος φόρος που συνεισπραττόταν με το λογαριασμό του ρεύματος και που στο τέλος μετατράπηκε στον δυσβάστακτο ΕΝΦΙΑ μέσω της εφορίας.
Η σωτηρία της ΔΕΗ είναι αλληλένδετη με τη σωτηρία του λαού. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα βρουν αμέτρητους συμπαραστάτες αν τραβήξουν το δρόμο του αγώνα. Εξάλλου οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και η πρόταση για οικειοθελείς αποχωρήσεις είναι η συνταγή της ιδιωτικοποίησης που θα πλήξει ευθέως τα συμφέροντα των εργαζομένων που απολαμβάνουν την πρωτιά στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Ξεκινάμε μια πλατιά καμπάνια κατά των αυξήσεων, των διακοπών και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Καλούμε όλη τη μαχόμενη εργατική τάξη να μπει στο δρόμο του αγώνα για δωρεάν ρεύμα σε όλο το λαό. Να πληρώσουν το λογαριασμό της κρίσης οι καπιταλιστές που ευθύνονται γι αυτήν. Να επανεθνικοποιηθεί η ΔΕΗ συμπεριλαμβάνοντας κάθε μονάδα ιδιωτικής παραγωγής ενέργειας από τα χωράφια στον κάμπο της Θεσσαλίας μέχρι τις υπερσύχρονες μονάδες που χτίζονται με τα δικά μας λεφτά αλλά ανήκουν στους μεγαλοβιομήχανους.

Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου