kr
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Πέρα από τα όρια της κοροϊδίας

Γράφει ο Απόστολος Παντσάς

Το κρουαζιερόπλοιο ‘AIDA CARA» που ήρθε χτες στο λιμάνι του Βόλου, σε ειδυλλιακή φωτό από ψηλά , δεμένο κανονικά πλάι στα κοντεινερς, το σκράπ ,τους γερανούς να κατεβάζει τους φραγκάτους τουρίστες. Το λιμάνι του Βόλου «πνίγεται » στην ανεπάρκειά του και ακολουθεί την κακιά του μοίρα …σταθερά και απαρέγκλιτα. Κανένα φως από πουθενά. Ο δήμος βράζει στο ζουμί του εκλογικού του θριάμβου. Κάποιες αντιπολιτεύσεις του…αναβαθμίστηκαν σε μειοψηφίες και …καθάρισαν.

Η Κεντρική Διοίκηση΄αφού έψαξε στα κομματικά της συρτάρια όρισε καινούργιους υπεύθυνους ,από τα παλιά, όπως παλιά , με βάση τη λογική της » κομματικής αποκατάστασης» μακριά πολύ μακριά από τις επιχειρησιακές ανάγκες ενός μεγάλου λιμανιού όπως αυτό του Βόλου. Και πάλι στα χνάρια των ακραίων παλαιοκομματικών λογικών του παρελθόντος που μας έφεραν στο σημερινό χάλι σαν κράτος και σαν κοινωνία. Μια από τα ίδια απολύτως. Και σαν να μην έφτανε αυτό με μια περίεργη και απαράδεκτη απόφαση το ΤΑΙΠΕΔ ( δηλαδή το αίμα μας για την αποπληρωμή των δανειστών μας ) αντί να παίρνει το 35 % των διαθεσίμων του λιμανιού του Βόλου από τις διάφορες δραστηριότητες , οπως ήταν μέχρι χτες συμφωνημένο στο μνημόνιο , θα παίρνει τώρα το 100% .

Εξωφρενικό , ανήκουστο …ξεπεράσαμε και τις πιο σκοτεινές στιγμές των μνημονιακών υποχρεώσεων !!! Κανείς Μα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.Κανείς δεν σήκωσε κουβέντα να πει το απλό ρε παιδιά ούτε μια τουαλέτα δεν θα μπορέσουμε να προγραμματίσουμε ,πόσο μάλλον έργα ανάπτυξης…’ήμαρτον το 100%! ;; ντροπή αφήστε μας πέντε ευρώ να έχουμε να κάνουμε μια μελέτη, να «χαρτσιλικώσουμε» έστω κάποιους «δημοσιογράφους» να γράφουν για μας, να μας βγάζουν στα κανάλια , στα ραδιόφωνα , να λένε βρε αδελφέ δυο καλά λόγια για μας!!! ήμαρτον !! τίποτα ??
κανείς δεν είπε κιχ. Οι περί πολλών τυρβάζοντες κυβερνητικοί βουλευτές δεν είπαν ούτε ένα απλό » γιατί ρε γαμώτο μας αφήνετε ως λιμάνι άφραγκους?» Μούγγα !!
Τι και ποιούς εξυπηρετεί αυτή η κίνηση ? τσιμουδιά κανείς…Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι απασχολημένοι με το να στέλνουν γράμματα στους υπουργούς για θέματα περισσότερο φιλοσοφικής υφής και χιλιοειπωμένα παράπονα που δεν έχουν λύση καμιά. Είναι απασχολημένοι να βγαίνουν φωτογραφίες στα υπουργεία…κατανοητά όλα αυτά .

Απλά, επειδή ουδέν καινον υπο τον ήλιον , καλό είναι να ξέρουν οτι τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες και ο μήνας του μέλιτος πολλές φορές δεν είναι ούτε καν μήνας.
Στο λιμάνι την φάγανε και την φάγαμε …ας το έχουν υπ οψιν τους γιατί έρχονται και άλλα …μπουγιουρντί από τις κεντρικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται ερήμην τους και είναι στα όρια της κοροϊδίας και του χλευασμού του ρόλου τους !!

Ετικέτες