Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ), η  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου (Α) και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (Δ)  στη σημερινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική σύσκεψη για βελτιώσεις στα οικογενειακά επιδόματα

Μετά τις αντιδράσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται κυβερνητική σύσκεψη στην Βουλή προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία περικόπτονται για τρίτεκνους και πολύτεκνους, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εκτός όσο και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν διάφοροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κ.ά.

Στόχος είναι να εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα ρυθμίζουν τις αδικίες που υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό η βουλευτής του κόμματος Γεωργία Γεννιά (ανήκει στην κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά), ενώ πολλοί βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τάσσονταν υπέρ των βελτιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν αναμένονται να ανακοινωθούν ίσως και σήμερα.

in.gr