EPITROPI_eirinis_volou
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κινητοποιήσεις της Επιτροπής Ειρήνης

Από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις βάσεις

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Παρά τις πατριδοκάπηλες κορόνες της η Χούντα ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και στην μακρόχρονη κατοχή της Κύπρου.

Το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου:

«Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σήμερα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται η περιοχή μας (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Με τις παρεμβάσεις και της πρεσβείας των ΗΠΑ θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη του λαού και ιδίως της νεολαίας και να εξωραΐσουν το δολοφονικό χέρι που ονομάζεται ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, που απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε αυτήν την δολοφονική μηχανή και σε συνέχεια της προετοιμασίας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ τα κλειδιά των στρατοπέδων της χώρας, για να εξασφαλίσει μερίδιο για τα ελληνικά μονοπώλια από την αιματοβαμμένη πίτα των αγορών, των δρόμων ενέργειας και εμπορίου.

Μετατρέπει το Βόλο, το Στεφανοβίκειο και τα διπλανά χωριά, πρώτο στόχο, των αντιπάλων των ΗΠΑ στις δεκάδες πολεμικές αναμετρήσεις που εμπλέκονται και θα εμπλακούν, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις Ρώσων, Ιρανών και Τούρκων αξιωματούχων και στρατιωτικών.

Ο λαός της περιοχής μας είναι όμηρος των ορέξεων των ΗΠΑ και των αντιπάλων τους. Να ποια είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα που προσφέρουν οι ΗΠΑ!

Καλούμε το λαό της περιοχής μας, τους εργαζόμενους, τους μαθητές στα σχολεία και τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, να τιμήσουν τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή μας.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους ΕΒΕ και τους άλλους φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, να πάρουν απόφαση για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στο Φαρδύ στη Ν. Ιωνία ( Λεωφ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και στην πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα όπου ήδη διαμένουν εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες.

Παλεύουμε για:

§  Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας».

§  Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.

§  Να μη χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

§  Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.

§  Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ έξω οι αμερικανοί!»

 

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, στη διοργάνωση Πανθεσσαλικού Συλλαλητηρίου Ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο και τη Λάρισα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.

Επίσης καλούμε τους φορείς του λαϊκού κινήματος της Μαγνησίας, εργατικά σωματεία, συλλόγους ΕΒΕ και αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά και φοιτητικά συμβούλια, άλλους φορείς της περιοχής, στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ που μετατρέπει την περιοχή μας και όλη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο.

Καλούμε τα Δ.Σ. των φορέων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για το συντονισμό της δράσης μας ώστε να δυναμώσουμε την πάλη μας απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με όλους τους φορείς ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στις εξελίξεις, με στόχο την πιο μαζική συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή.