60074932_2492431514114700_7232278610642468864_n
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί στον Δήμο Νοτίου Πηλίου 35 έργα ύψους 26,4 εκ ευρώ

«Στη ζωή σημασία έχει η παρουσία με έργα κι όχι με λόγια. Εμείς ήμασταν πάντα παρόντες στα δύσκολα. Είμαστε η Περιφερειακή Αρχή  που μιλά με έργα όταν οι άλλοι μιλάνε για έργα. Που  με λίγα έκανε πολλά» επεσήμανε ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στην Αργαλαστή, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Και συνέχισε: «Είμαστε με τους πολλούς. Η παράταξη μας απαρτίζεται από  κανονικούς ανθρώπους που ζουν μια πραγματική ζωή με  καθημερινά προβλήματα, όνειρα, ελπίδες όπως όλοι μας. Η Συμμαχία υπέρ των πολιτών γεννήθηκε για να υπηρετεί τη Θεσσαλή και το Θεσσαλό. Η πορεία μας έχει καταγράψει ότι πάντα λειτουργήσαμε υπερκομματικά. Είμαστε με τον άνθρωπο. Ζητάμε να μας αξιολογήσετε και να μας δώσετε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής» πρόσθεσε, χειροκροτούμενος από το κοινό.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Αργαλαστή, ένα χωριό- στολίδι του Νοτίου Πηλίου, ο κ Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια  Θεσσαλίας τα τελευταία  χρόνια καταβάλει συνεχείς προσπάθειες ώστε να ενισχύσει με έργα και πρωτοβουλίες την ανάπτυξη της περιοχής, να ενδυναμώσει το επίπεδο ζωής  και να δημιουργήσει νέας συνθήκες καθημερινής διαβίωσης.

Ο κ Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή και τουριστική σημασία της περιοχής ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί στον Δήμο Νοτίου Πηλίου 35 έργα ύψους 26,4 εκ ευρώ που ως μοναδικό στόχο έχουν την διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων  και την δημιουργία ευρύτερων αναπτυξιακών συνθηκών. Σχολιάζοντας τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην χώρα λόγω της κρίσης αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Περιφέρεια λόγω του αθηνοκεντρικού και δουλοκτητικού κράτους, ο περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρά τις δυσκολίες δε κάναμε πίσω, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν υποχωρήσαμε. Σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, διεκδικήσαμε, συγκρουστήκαμε, πετύχαμε. Και συνεχίζουμε τον δημιουργικός αγώνα παρά τις αντιξοότητες και τις διαρκείς δυσκολίες.  Έχουμε σχέδιο κοστολογημένο και  δρομολογημένο, που ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τις επιθυμίες της κοινωνίας. Γιατί η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» ακριβώς γι’ αυτό γεννήθηκε: για να υπηρετεί τον πολίτη. Δεν είναι οι κομματικές καταβολές η τοποθετήσεις που επιλύουν τα προβλήματα, αλλά οι κοινοί στόχοι και η κοινή πεποίθηση και  θέληση να επιλυθούν ώστε όλοι να ωφεληθούν και να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα, μία καλύτερη ζωή». Παράλληλα όμως, υπογράμμισε ο εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια  Θεσσαλίας, δώσαμε μεγάλη έμφαση στο αυτονόητο δικαίωμα κυρίως των νέων αλλά και όλων όσων χτυπήθηκαν αλύπητα από την κρίση, σε αυτό  της απασχόλησης. Το να μπορεί να έχει κανείς να δουλειά υπήρξε για μας ως Περιφερειακή Αρχή, ένα θεμελιώδες μέλημα. «Απασχόληση, απασχόληση, απασχόληση» ανέφερε με έμφαση ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και γι αυτό, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1.344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. ευρώ.

Κάνοντας αναφορά στην πληθώρα των δράσεων και των επιδόσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ Αγοραστός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός το 2019, υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την ψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της ΕΕ: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.  Και βέβαια, πρόσθεσε, έπεται και συνέχεια. Γιατί στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 ανοίγονται και νέοι ορίζοντες και ευκαιρίες, δίνονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν και μία σειρά άλλων θεμάτων και προκλήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε: «Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα αλλά με έργα. Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα 8 χρόνια που πέρασαν μίλησε με τα έργα της γιατί οι συνεργάτες μου και εγώ, θεωρούμε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι όρος επιβίωσης της Περιφέρειας μας και της χώρας γενικότερα. Στις 26 Μαΐου είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στους νέους δρόμους ανάπτυξης που ανοίξαμε τα προηγούμενα χρόνια με αυτοπεποίθηση, καινοτόμες ιδέες, όραμα για το μέλλον μας και αγάπη για τον τόπο μας. Το αύριο είναι δικό μας για να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε».