beos_zeta
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξυπηρέτηση στη Ζέττα Μακρή. Αποκλειστική θέση στάθμευσης ΙΧ της βουλευτού κοντά στο γραφείο της, αποφάσισε πλειοψηφικά το ΔΣΒόλου

Με τις ψήφους της παράταξης πλειοψηφίας, της μείζονος μειοψηφίας (Νάνσυ Καπούλα) και των ανεξάρτητων συμβούλων, εγκρίθηκε η οριοθέτηση μιας  θέσης στάθμευσης, για το Ι.Χ. επιβατικό όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΗ 5416, στην οδό Κωνσταντά έναντι του αριθμού 129.

Το αίτημα, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θ. Σταυρίδης υποβλήθηκε από την βουλευτή κ. Ζέττα Μακρή και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές.

Για ατόπημα της βουλευτού να ζητήσει θέσει όταν σε τριάντα μέτρα από το γραφείο της λειτουργεί σταθμός parking οχημάτων, μίλησε ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Λ. Μαυρογιάννης ενώ επικριτικός για την εξυπηρέτηση του Δημάρχου στην βουλευτίνα, ήταν ο σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Θοδ. Τσαλούχας. «Αν είναι δυνατόν να γίνεται τέτοιο αίτημα από την βουλευτίνα. Αν είναι δυνατόν… το καταψηφίζουμε».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

  Αρ. Ε.Β.Κ. 050/2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4η: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

ΘΕΜΑ 7ο:  Οριοθέτηση θέσης στάθμευσης στην οδό Κωνσταντά 129.

Η Επιτροπή αφού εξέτασε σχετική αίτηση της βουλευτού Μαγνησίας κας Ζέττας Μακρή για καθορισμό μιας θέσης στάθμευσης για το υπ΄ αριθμό ΒΟΗ 5416 Ι.Χ. οχήματός της, στην οδό Κωνσταντά 129, και αφού έλαβε υπ΄ όψιν της τον Κ.Ο.Κ., τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή, καθώς τα γεωμετρικά στοιχεία δρόμων και πεζοδρομίων,

αποφασίζει ομόφωνα:

Τον καθορισμό μιας (1) θέσης στάθμευσης για το υπ΄ αριθ.  κυκλοφορίας ΒΟΗ 5416 Ι.Χ. οχήματος της βουλευτού Ζέττας Μακρή, για όσο διάστημα διαρκεί η βουλευτική της ιδιότητα, στην οδό Κωνσταντά έναντι του κτηρίου με αριθμό 129 όπου και βρίσκεται το βουλευτικό της γραφείο.

Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας (Ρ70) στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της οδού Κωνσταντά και με κατάλληλη οριζόντια σήμανση επί του οδοστρώματος κατά την έννοια του άρθρου 5 του Κ.Ο.Κ. (απαγόρευση στάθμευσης) και εισηγείται προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο την έκδοση των σχετικών Αποφάσεων.

Για την Επιτροπή

 1. Αθανάσιος Σταυρίδης (Πρόεδρος) ……………..
 1. Αναγνώστου Στάθη Παρασκευή ΠΑΡΟΥΣΑ
 2. Θεοδώρου Αθανάσιος ΠΑΡΩΝ
 3. Κότογλου Δέσποινα ΠΑΡΟΥΣΑ
 4. Ζάχος Χαράλαμπος (Εκπρόσωπος 2ης εκλογικής δύναμης) ΠΑΡΩΝ
 5. Κοκκινάκη Φωτεινή (Εκπρόσωπος 3ης εκλογικής δύναμης) ΑΠΟΥΣΑ
 6. Βακουφτσή Κερασίνα (Εκπρόσωπος 4ης εκλογικής δύναμης) ΑΠΟΥΣΑ

8.Τσαλούχας Θεόδωρος (Εκπρόσωπος 5ης εκλογικής δύναμης)    ΑΠΩΝ

 1. Γώγος Θεμιστοκλής (Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας) ΠΑΡΩΝ
 2. Κουλούρης Αθανάσιος (Εκπρόσωπος Τροχαίας) ΑΠΩΝ
 3. (Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας) ΑΠΩΝ
 4. ( Εκπρόσωπος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών)   ΑΠΩΝ
 5. (Εκπρόσωπος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΑΠΩΝ
 6. Τσιργούλας Αχιλλέας (Εκπρόσωπος Ε.Ε.Τε.Μ.) ΑΠΩΝ
 7. Ευαγγελινός Νικόλαος (Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου) ΠΑΡΩΝ
 8. Σωτήρης Μαργαρίτης (Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας) ΑΠΩΝ
 9. Χαρανά Κερασία (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί) ΑΠΟΥΣΑ
 10. Βαφίνης Ιωάννης (Εκπρόσωπος Μοτο.Λε.Β.) ΑΠΩΝ
 11. (Εκπρόσωπος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών) ΑΠΩΝ
 12. Ιερεμίας Νικόλαος (Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) ΠΑΡΩΝ
 13. Θέος Ευάγγελος (Εκπρόσωπος Φίλων Ποδηλάτου) ΠΑΡΩΝ
 14. (Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)  ΑΠΩΝ
 15. (Εκπρόσωπος ΑΜΕΑ) ΑΠΩΝ
 16. Καπουρνιώτης Αναστάσιος (Εκπρόσωπος Πολιτών) ΑΠΩΝ
 17. Νάκος Κωνσταντίνος (Εκπρόσωπος Πολιτών) ΠΑΡΩΝ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΘΕΜΑ : Οριοθέτηση θέσης στάθμευσης στην οδό Κωνσταντά 129.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ  ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Με την αρ. πρωτ. 76002 / 10 – 09 – 2019 αίτησή της, η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή ζήτησε τον καθορισμό θέσης στάθμευσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου της με αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΗ 5416, έμπροσθεν του Βουλευτικού της γραφείου που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντά, στον αριθμό 129.

Λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων που γενικότερα υπάρχει στο σημείο, αλλά και του φαινομένου ότι πολλοί οδηγοί παρκάρουν παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας όπου και βρίσκεται το βουλευτικό γραφείο, η Υπηρεσία μας θεωρεί εύλογο το αίτημα της κας  Μακρή και προτείνει :

Να καθοριστεί μία (1) θέση στάθμευσης για το υπ’ αριθμόν ΒΟΗ 5416 I.X. επιβατικό όχημα, στην οδό Κωνσταντά 129 στο Βόλο πλησίον της συμβολής της με την οδό Ιωλκού, για το χρονικό διάστημα που ισχύει η βουλευτική ιδιότητα της κας Μακρή.

Το πλάτος του οδοστρώματος που απομένει έπειτα από τη οριοθέτηση θέσης, είναι ικανό για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας τοπικά, σύμφωνα με τους κανονισμούς ΟΜΟΕ.

Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί με την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-70 στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος (σύμφωνα με τα πρότυπα του Υ.Δ.Ε. και βάσει των απαιτήσεων των εγκεκριμένων Π.Τ.Υ.) και την κατάλληλη οριζόντια σήμανση επί του οδοστρώματος.

Επίσης βεβαιώνεται ότι η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση:

 1. Δεν διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών και δεν επηρεάζει τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία (ΑMEA).
 2. Δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς δεν διέρχεται λεωφορείο από την οδό.
 3. Η οδός στην οποία προτείνεται να γίνει η ανωτέρω παρέμβαση δεν ανήκει στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο ή το βασικό οδικό δίκτυο, τις παρακαμπτηρίους οδούς και αυτές που το επηρεάζουν (σύμφωνα με την Γενική μελέτη Μεταφορών και Κυκλοφορίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για την πόλη του Βόλου).

 

 

 

Ετικέτες