πλασταρασ
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Εμείς μπορούμε – Μαγνησία 2025». Δυναμικό ξεκίνημα Πλαστάρα για το Επιμελητήριο

Με σύνθημα και τίτλο «Εμείς μπορούμε – Μαγνησία 2025», με όραμα και στόχους για ένα χρήσιμο Επιμελητήριο, για «ένα εργαλείο που θα δουλεύει» και θα δίνει απαντήσεις στις ανησυχίες και τα προβλήματα του επιχειρηματικού κλάδου, των επαγγελματιών, κυρίως απάντηση στο πάγιο ερώτημα «τι κάνει το Επιμελητήριο για μένα και γαιτί να το πληρώνω», ο Τρύφωνας Πλαστάρας ανακοίνωσε την διεκδίκηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, παρουσία υποστηρικτών της πρωτοβουλίας, μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Βόλου Θαν. Σταυρίδης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο οποίος διευκρίνησε ότι όταν κατατεθεί ο συνδυασμός του για το Επιμελητήριο θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυσμού «Μαγνησία 2025» για ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους, ελκυστικό στη νέα γενιά, με εξωστρέφεια και συνεργασίες, με όραμα και πρόγραμμα γιατί, όπως ανέφερε «με το χύμα, έχουμε διαζύγιο».

Μεγάλο μέρος της σημερινής παρουσίασης στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ αφορούσε κριτική στην 6ετία της απερχόμενης Διοίκησης, την οποία μεταξύ άλλων, επέκρινε ότι εκθέτει τη Μαγνησία στο πανελλήνιο με αποφάσεις όπως η μείωση των εδρών του μεταποιητικού τομέα σε 4. Επίσης τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια το Επιμελητήριο αντί να δουλέψει, έχει φτάσει πολύ χαμηλά και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία προβολής της απερχόμενης διοίκησης σε ΜΜΕ που έχει επιλέξει με άγνωστη διαδικασία, διαθέτοντας χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Επιμελητηρίου.

Συμπληρώνοντας μάλιστα το σκηνικό που έχει στηθεί, με μηχανισμούς και διαδρομές, τόνισε ότι αν καταβληθούν παρατύπως χρήματα του Επιμελητηρίου, η νέα Διοίκησή του θα απαιτήσει την επιστροφή τους ενώ έστειλε μήνυμα σε αντιπάλους να μην χρησιμοποιούν υπαλλήλους του Επιμελητηρίου τους οποίους χρησιμοποιούν κάποιοι για στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας τους.

«Υπάρχους πιέσεις από πρόσωπα εντός Επιμελητηρίου σε υπαλλήλους να ασχοληθούν με άλλα πράγματα από τη δουλειά τους. Τους επισημαίνουμε αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχουμε να σταματήσουν. Το Επιμελητήριο δεν είνει Εκλογικό κέντρο του απερχόμενου και κανενός γενικά», είπε ο κ. Τρυφ. Πλαστάρας, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι με ευθύνη της απερχόμενης Διοίκησης έχει απαξιωθεί ο επιμελητηριακός θεσμός τη στιγμή κατά την οποία οι επιχειρήσεις ζητούν στήριξη, τη στιγμή κατά την οποία στη ΔΕΘ άλλα επιμελητήρια κάνουν ουσιαστικές, μετρήσιμες με αποτελέσματα παρουσιάσεις. Στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να κινηθεί κανείς αναλογικά», τόνισε.

LOGO TELIKO

Στη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκε video με τον Αντιπρόεδρο του ΞΕΕ κ. Κ. Λεβέντη να εκφράζει την υποστήριξή του στο εγχείρημα του Τρ. Πλαστάρα ενώ σε ερώτηση του MYVOLOS.NET αν η παρουσία του Αντιδημάρχου Βόλου υποδηλώνει τη στήριξη του Δήμου Βόλου στην κίνησή του, ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι με τον Θαν. Σταυρίδη τον ενώνει μακρά φιλία και μακάρι να είναι στο ψηφοδέλτιο. «Τιμή μας και καμάρι μας να είναι δίπλα μας και η Δημοτική Αρχή και από τον Μ. Πατσιαντά και από τον Μ. Μιτζικό κ.α. Μακάρι ο συνδυασμός μας να συνδέσει και να συνθέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη φιλοσοφία αυτή θα επιδιωχθούν συνεργασίες με την τοπική Εκκλησία, με το πολιτικό προσωπικό, τους φορείς, με όλους όσοι μπορούν να δώσουν ώθηση στον τόπο.

Τέλος για την παραίτηση με αιχμές του κ. Γ. Γρηγορίου από το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ, ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι στο τέλος ο Γιαν. Γρηγορίου θα είναι μαζί μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΕΒΕΜ κ. Γιάννης Φόβος, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο για ανάπτυξη νομού αν έλθει στη Διοίκηση, χωρίς δεσμεύσεις και πολιτική εξάρτηση, προάσπιση συμφερόντων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Παρόντες ήταν επίσης οι κ.κ. Ελένη Δοδούδη,  Γ. Μπαρμπάκος, Βαγ. Λαλίτσας, Παν. Λιαδέλης, Αθ. Πελεκούδας , Γ. Γκάλιος ενώ προσεχώς θα ανακοινωθούν και άλλοι υποστηρικτές του συνδυασμού.