DASKALAKIS
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δασκαλάκης: Σε είκοσι χρόνια η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία (εικόνες – video))

Πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, σύμβολο για τους νέους ανθρώπους, ο 36χρονος εξέχωνΈλληνας Επιστήμονας και Καθηγητής του ΜΙΤ, Κων. Δασκαλάκης, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ενθουσιασμό με την ομιλία του στον Βόλο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο Αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος, σημειώθηκε το αδιαχώρητο με αρκετό κόσμο μάλιστα να παρακολουθεί την εκδήλωση από μόνιτορ στον θόλο του συγκροτήματος.

Ο κρητικός καθηγητής στο ΜΙΤ από το 2009, μίλησε στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας- Παράρτημα Μαγνησίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών- επιμορφωτικών της δράσεων και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του θεσμού – 2018 έτος μαθηματικών.

Τον πολυβραβευμένο καθηγητή καλωσόρισε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κα Στέλλα Δημητρακοπούλου και του απένειμε αναμνηστική πλακέτα όπως έγινε στη συνέχεια και από τους Κρήτες της Μαγνησίας.

Καλωσόρισμα εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών απηύθυνε η αναπληρώτρια Πρύτανη κα Ιωάννα Λαλιώτου. «Το 2018 συμπληρώνουμε 30 χρόνια λειτουργίας ως Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η αποψινή εκδήλωση είναι απαρχή των εκδηλώσεων που θα έχουμε την επόμενη χρονιά για τα 30 χρόνια προσφοράς. Εχουμε επενδύσει, είπε, στο να βγάζουμε την επιστήμη στη δημόσια σφαίρα και να προκαλεί το ενδιαφέρον και είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που βρίσκεστε σήμερα στο ΠΘ.»

Πριν την ομιλία του για την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία παρακολούθησαν και πολλοί μαθητές φροντιστηρίων που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης, ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε: «Έχει γίνει τεράστια έκρηξη τα τελευταία χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη. Η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία θα γίνει περίπου σε είκοσι χρόνια. Στο μέλλον το όριο ανθρώπινου σώματος και τεχνολογίας δεν θα είναι τόσο σαφές και ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει αυτό με τα κινητά τηλέφωνα. Κάθε μεγάλη πρόοδος της τεχνολογίας έχει και πολλές προκλήσεις.

Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, έχουμε τις αξίες μας και φιλτράρουμε τις εφαρμογές της τεχνολογίας ωστόσο η επιστήμη δεν πρέπει να παρακωλύεται. Στα παιδιά που θα συναντηθούμε θέλω να πω να έχουν όραμα και πάθη.

Η επιστήμη είναι το μεράκι μου, δεν το θεωρώ θυσία. Πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν με την τεχνητή νοημοσύνη.»

Η ομιλία του πολυβραβευμένου Καθηγητή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο http://vod.uth.gr/

Σχόλιο

Θα ήταν ευχής έργο στην ομιλία του εξαίρετου καθηγητή κ. Δασκαλάκη να παρευρίσκονταν και μέλη της δημοτικής αρχής του Βόλου. Σε ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά δρώμενα στην πόλη μας, η απουσία τους ήταν λαμπρή. Η παρουσία όμως του κόσμου θαυμαστή.

Εξ άλλου νοημοσύνη είναι αυτή. Όποιος την έχει την ψάχνει με έρευνα και ενημέρωση, την καλλιεργεί την εφαρμόζει.

Όποιος δεν την έχει και του είναι αδιάφορη μένει στην νοοτροπία της Βολιώτικης παράγκας.

Ένα μεγάλο εύγε στην επιστημονική κοινότητα του Βόλου που διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση.

Ένα μεγάλο εύγε και στο myvolos.net, που εκτενώς αναφέρεται σε αυτήν.

Με εκτίμηση

Γιώργος Ινεπολόγλου

DSC_7630
Ο κ. Κων. Δασκαλάκης με τον επίτιμο Πρόεδρο της ΕΜΕ παράρτημα Μαγνησίας κ. Θωμά Καρανίκα

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DSC_7650
H Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΜΕ Ν. Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου

DASKALAKIS

DASKALAKIS
H αναπληρώτρια Πρύτανη κα Ιωάννα Λαλιώτου

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS
Αναμνηστική πλακέτα από τους Κρήτες Μαγνησίας

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS

DASKALAKIS