home-renovation
ΕΥ ΖΗΝ

Ανακαίνιση σπιτιού: γιατί η ευτυχία ξεκινά από το σπίτι!

Αν χρειάζεστε μια ριζική αλλαγή στη ζωή σας, ξεκινήστε από το σπίτι σας! Βελτιώνοντας τους αγαπημένους σας χώρους, μέσα από μία ολική ή μερική ανακαίνιση, βελτιώνετε ταυτόχρονα και την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Σύμφωνα με μελέτες, οι ιδιοκτήτες που έχουν κάνει ανακαίνιση τους τελευταίους 48 μήνες, δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι, πιο άνετοι και πιο οργανωμένοι μετά την αναδιαμόρφωση.

Μία σωστή και στοχευμένη ανακαίνιση κάνει το σπίτι πιο όμορφο και πιο λειτουργικό, καθώς τα παλιά και φθαρμένα αντικείμενα φεύγουν, ενώ παράλληλα διάφορα προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν την καθημερινότητα σας (φθαρμένα πατώματα, ξεφλουδισμένοι τοίχοι, υγρασία, διαρροές κ.λ.π.) σταματάνε πλέον να σας ταλαιπωρούν. Έτσι δημιουργείται μια ατμόσφαιρα σιγουριάς και ασφάλειας, απαραίτητα στοιχεία για ένα ευτυχισμένο σπίτι!

Εμείς σας δίνουμε ιδέες και πρακτικές λύσεις για να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον, που θα μπορείτε να χαίρεστε καθημερινά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες κάθε οικογένειας.

Φτιάξτε μία σύγχρονη και λειτουργική κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί από τα πιο σημαντικά δωμάτια ενός σπιτιού. Για τις περισσότερες οικογένειες είναι ο χώρος που μαζεύονται για να μοιραστούν τα νέα της ημέρας, απολαμβάνοντας ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Συγχρόνως, είναι ένας χώρος όπου περνάμε πολύ χρόνο, μαγειρεύοντας ή κάνοντας άλλες δουλειές. Γι’ αυτό το λόγο, η κουζίνα μας, εκτός από όμορφη θα πρέπει να είναι κυρίως λειτουργική και πρακτική.

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση, θα πρέπει να θέσετε σωστά τις προτεραιότητες σας με βάση τις ανάγκες σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στη διάταξη του χώρου και εκτιμήστε σωστά τι θα λειτουργήσει καλύτερα στο δικό σας νοικοκυριό. Τοποθετήστε τον νεροχύτη, το ψυγείο και την ηλεκτρική σας κουζίνα σε κοντινή απόσταση και σε μία τριγωνική διάταξη μεταξύ τους, για να αποφύγετε περιττές κινήσεις όσο δουλεύετε. Παράλληλα, διαλέξτε τη σωστή γωνία για να τοποθετήσετε το τραπέζι, για να μπορείτε να είστε όσο το δυνατό ευέλικτοι στον χώρο.

Όταν πρόκειται για ανακαίνιση της κουζίνας, είναι απαραίτητο να επιλέγετε υψηλής ποιότητας λειτουργικά έπιπλα, τόσο για την ευκολία στη χρήση τους, όσο και για την ανθεκτικότητά τους. Τα καλής ποιότητας ντουλάπια, οι πάγκοι και οι συσκευές θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, οπότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία ανακαίνισης σύντομα ξανά. Εκτός αν το αποφασίσετε οι ίδιοι για λόγους διακόσμησης και ανανέωσης.

Πως το μικρό μπάνιο θα μοιάζει μεγάλο και όμορφο

Ο περιορισμένος χώρος στο δωμάτιο του μπάνιου είναι συχνό φαινόμενο και αποτελεί μεγάλη πρόκληση κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μπάνιου που θα σας κάνει να νιώθετε πως βρίσκεστε σε ένα πολυτελές σπα στο τέλος μια κουραστικής ημέρας.

Στα μικρά μπάνια προτείνεται να έχουν ντουζιέρα, αντί για μπανιέρα. Ειδικά η χτιστή ντουζιέρα, είναι πάντα μια μοντέρνα πρακτική λύση και πολύ εντυπωσιακή. Αλλά αν παρ’ όλα αυτά προτιμάτε να έχετε μπανιέρα, τοποθετήστε τη στη γωνία του δωματίου, ώστε να μειωθεί, όσο γίνεται, ο χώρος που καταλαμβάνει.

Γίνεται να έχω όλα τα παραπάνω;

Η ιδανική ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται τους κατάλληλους συνεργάτες. Γι’ αυτό υπάρχει η εξειδικευμένη ομάδα της e-renovation. Με πείρα, τεχνογνωσία και έναν ιδιόκτητο εκθεσιακό χώρο που φιλοξενεί επώνυμα υλικά ανακαίνισης, η ομάδα της e-renovation εξασφαλίζει ότι κάθε σπίτι θα αποκτήσει υψηλή λειτουργικότητα μέσα από μια νέα, σύγχρονη αισθητική. Έχοντας υλοποιήσει μια σειρά από δύσκολα και απαιτητικά project σε ανακαινίσεις σπιτιών, οι άνθρωποι της e-renovation έχουν το know-how για να παρέχουν αποτέλεσμα με ακρίβεια και ταχύτητα στις καλύτερες τιμές.