DSC_0813
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αλλαγή Διοίκησης στην 1η ΤΑΞΑΣ

Την 13 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30, στο Α/Δ Στεφανοβικείου (Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ Γ.»), πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο μέχρι πρότινος Διοικητής κ. Γ. Μαντζουράνης, μετά την προαγωγή του σε Υποστράτηγο, παρέδωσε μετά από δύο χρόνια τη Διοίκηση του σχηματισμού στον υποδιοικητή της Ταξίαρχο κ. Χαραλ. Μπαντιμαρούδη, ο οποίος πρόσφατα προήχθη σε ανώτατο αξιωματικό.

Υποδιοικητής, Επιτελάρχης και συγκυβερνήτης του κ. Γ. Ματζουράνη σε επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, ο νέος Διοικητής απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του παραδίδοντος Διοικητή ο οποίος αναλαμβάνει Διοικητής στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στην Θεσσαλονίκη.

????????????????????????????????????

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 1ης ΤΑΞΑΣ

DSC_0931

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

 

Με απόφαση του Ηγεσίας, παραδίδω σήμερα, τη διοίκηση της  Ταξιαρχίας, στον εξαίρετο συνάδελφο Ταξίαρχο Χαράλαμπο Μπαντιμαρούδη και τοποθετούμαι ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

 

Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευλάβεια προ της Πολεμικής Σημαίας της Ταξιαρχίας και αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

 

Εξομολογούμαι, ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια που είχα την ύψιστη τιμή να διοικήσω το μοναδικό Σχηματισμό της Αεροπορίας Στρατού,  επιπέδου Ταξιαρχίας.

 

Συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων μας τα δύο τελευταία χρόνια τα αεροπορικά μέσα της Ταξιαρχίας ιπτάθηκαν  25.000 ώρες πτήσης, σε όλη την επικράτεια, από τους Διαπόντιους νήσους έως το Καστελόριζο και από το Ορμένιο έως τη Γαύδο εκτελώντας επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές αποστολές αλλά και σημαντικό κοινωνικό έργο ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων επέδειξαν την επιχειρησιακή τους ικανότητα και πέρα από τα σύνορα, σε πεδία ασκήσεων της Γερμανίας, της Ρουμανίας, και της Βουλγαρίας, αποσπώντας κάθε φορά τα ευμενέστερα σχόλια των συμμάχων.  Σημαντικό ορόσημο για την Ταξιαρχία αποτέλεσε η μεταφορά της ισχύος των ελικοπτέρων της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με πολλαπλή παρουσία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο Ελ Αλαμέιν, στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, με αποκορύφωμα την εκτέλεση ασκήσεων στα ιερά χώματα και στον εναέριο χώρο της μαρτυρικής Κύπρου.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο έδαφος τα οχήματα μας διήνυσαν πάνω από 2.000.0000 χιλιόμετρα  προς υποστήριξη του έργου της Ταξιαρχίας.

 

Παράλληλα, από το προηγούμενο έτος η Ταξιαρχία ανέλαβε με επιτυχία την ευθύνη εκτέλεσης της βασικής εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων οπλιτών της, ενώ παρείχε υποστήριξη φιλοξενούντος έθνους σε μονάδα της 4ης Αμερικανικής Ταξιαρχίας Μάχης με την οποία και συνεκπαιδεύτηκε.

 

Το έργο που συντελέσθηκε ήταν έργο δικό σας και οφείλεται στη μεθοδική επιτελική εργασία, στη χρηστή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, στο πνεύμα ανησυχίας, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην εργατικότητα και τη διάθεση προσφοράς από όλους σας. Ανταποκριθήκατε πλήρως στις προσδοκίες μου και στις υπηρεσιακές απαιτήσεις.

 

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό προσωπικό,

 

Να είστε περήφανοι που υπηρετείτε στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού.  Καλλιεργείστε και  διατηρείστε το πνεύμα του Όπλου,  τηρείτε πιστά τις ηθικές αρχές και αξίες,  διακριθείτε για το ήθος,  το υψηλό φρόνημα,  τη λεβεντιά,  τη συναδελφική αλληλεγγύη και την εντιμότητα που αποτελούν κόσμημα κάθε στρατιωτικού. Μη διαψεύσετε τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού και όσων πέρασαν πριν από μας. Ο βυσσινί μπερές, πρέπει να είναι συνυφασμένος με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Στρατός μας και αυτό επιτυγχάνεται με ιδρώτα, συνεχή προσπάθεια, πίστη στο έργο και στην αποστολή και πολλές φορές με αίμα. Η επιτυχία πρέπει να είναι μονόδρομος, και δεν υπάρχουν περιθώρια για υστερήσεις,  ολιγωρίες,  μεμψιμοιρίες  και εύκολη κριτική.

 

Σας ευχαριστώ θερμά, και σας συγχαίρω, για το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελέσατε και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιτελείτε, στον αέρα και στο έδαφος. Σας καλώ να συνεχίσετε υπό τη νέα Διοίκηση της Ταξιαρχίας, με το ίδιο ενδιαφέρον, για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα για το καλό της Ταξιαρχίας, των Ε.Δ. και της Πατρίδας μας  γενικότερα.

 

Σας αποχαιρετώ με αγάπη. Εύχομαι σε όλους ο Θεός και  ο προστάτης μας, Προφήτης Ηλίας να σας χαρίζει δύναμη, υγεία, καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις.

 

Στον καταξιωμένο συνάδελφο και νέο Διοικητή σας, Ταξίαρχο Χαράλαμπο Μπαντιμαρούδη, απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική τιμή που του έγινε με την ανάθεση της διοίκησης της Ταξιαρχίας και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.

 

Τέλος,  σας καλώ να αναφωνήσετε:

 

«ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ»

«ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ»

«ΖΗΤΩ Η 1Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ